Urządzenia i Akcesoria
Vollkorn-Fladenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 Stück
Składniki
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen350 g
-
Trockenhefe10 g
-
Honig1 TL
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
Weizen-Vollkornmehl350 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Eigelb1
-
Schwarzkümmel-Samen1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
19 g
Kalorie
2209 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
102 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Würziges Fladenbrot
1 godz. 40 min
Roggenfladenbrot
2 godz. 10 min
Tuzlu - salzige Kringel
35 min
Teigtaschen mit Paprika und Tomate
2 godz.
Orient-Fladenbrote
1 godz.
Fladenbrot
2 godz.
Sesam-Stangen
1 godz.
Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
1 godz.
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Fladenbrot - Türkische Pide
1 godz. 50 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Fladenbrot - Pide
1 godz. 50 min