Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 10 g Trockenhefe
- 1 TL Honig
- 150 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizen-Vollkornmehl
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Eigelb
- 1 TL Schwarzkümmel-Samen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelzöpfe
3 Std.
Osterhäschen (mit Sauerteig)
17h
Sesam-Stangen
1h
Reis-Hirse-Brot
1h 40min
Orient-Fladenbrote
1h
Italienische Ciabattas
4 Std. 30 Min
4-Korn-Minis
45 min
Frühstückshörnchen
1h 20min
Fladenbrot
2 godz.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2h 30min
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Baguettes auf die Schnelle
50min