Urządzenia i Akcesoria
Orient-Fladenbrote
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Stück
Składniki
-
Milch150 g
-
Curry2 TL
-
frische Hefe20 g
-
Zucker½ TL
-
Olivenöl zum Einfetten
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Olivenöl30 g
-
Salz1 TL
-
Eigelb1
-
1 EL Schwarzkümmel-SamenSesam1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
603.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1391.5 kJ /
332.5 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
48.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot & Brötchen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Türkisches Fladenbrot
1 godz. 50 min
Sesam-Stangen
1 godz.
Möhren-Mais-Buns
2 godz. 30 min
Italienische Ciabattas
4 godz. 30 min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Pfeffer-Brötchen
2 godz.
Fladenbrot
2 godz.
Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
1 godz.
Olivenbrot
2 godz.
Italienisches Weißbrot
1 godz. 10 min
Fladenbrot - Pide
1 godz. 50 min