Urządzenia i Akcesoria
Veganes Baklava
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 Stücke
Składniki
-
Pistazien, ungesalzen, geschält200 g
-
Zucker200 g
-
Walnusshälften150 g
-
Zimt3 TL
-
Filoteig (ca. 8 Blätter, à 33 x 46 cm)350 g
-
Olivenöl200 g
-
Wasser150 g
-
Ahornsirup100 g
-
geriebene Orangenschale1 EL
-
Rosenwasser2 TL
-
Zitronensaft2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
69 mg
Białko
4 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Koeksisters (Süße Zöpfe)
3h
Vegetarische Sushi-Rolle
30min
Griechische Fleischbällchen (Köfte)
1h 30min
Erdbeer-Schoko-Mochis
45min
Selbstgemachte Streifennudeln auf Vorrat - Ev Yapımı Erişte
1h 5min
Churros
45min
Mandel-Taschen mit Honig und Sesam
2h
Vegane Quarkbällchen
1h 15min
Gefüllte Weinblätter mit Zitronensauce
1h 15min
Marokkanische Harira
1h
Baklava
7h 20min
Grießplätzchen in Zuckersirup (İrmik Tatlısı)
1h 30min