Urządzenia i Akcesoria
Veganes Baklava
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 Stücke
Składniki
-
Pistazien, ungesalzen, geschält200 g
-
Zucker200 g
-
Walnusshälften150 g
-
Zimt3 TL
-
Filoteig (ca. 8 Blätter, à 33 x 46 cm)350 g
-
Olivenöl200 g
-
Wasser150 g
-
Ahornsirup100 g
-
geriebene Orangenschale1 EL
-
Rosenwasser2 TL
-
Zitronensaft2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
69 mg
Białko
4 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brownies
1h
Mini-Ingwer-Kirsch-Panettoni
5h
Oster-Challah-Nest mit Sesam und Ei
2h 5min
Vegane Red Velvet Muffins
4h
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2h
Koreanische Ramen mit Tofu
1h
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35min
Churros
45min
Sesamhelva - Tahin Helvası
3h 10min
Rivani (Orangen-Grieß-Kuchen)
1h 15min
Baklava
7h 20min
Vegane Vanillekipferl
3h 30min