豆漿配饅頭

豆漿配饅頭

4.1 11 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 人份

Składniki

饅頭麵糰
  • 240 克
  • 乾酵母粉 (約滿滿1茶匙)
    5 克
  • 冰糖粉
    10 克
  • 中筋麵粉
    500 克
  • 選擇無色無味
    ½ 茶匙
  • ¼ 茶匙
煮豆漿蒸饅頭
  • 1250 克
  • 乾燥黃豆 洗淨,事先浸泡至少4小時(瀝乾水分後約重200克)
    100 克
  • 冰糖粉 依個人口味調整
    50 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 111.9 mg
Białko 13.1 g
Kalorie 1277.3 kJ / 305.3 kcal
Tłuszcz 3.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 56.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...