菠蘿麵包
TM6 TM5

菠蘿麵包

4.3 (43 oceny)

Składniki

低溫發酵法

  • 140 克 牛奶
  • 25 克 細砂糖
  • ¾ 茶匙 乾酵母粉
  • 270 克 高筋麵粉
  • 30 克 低筋麵粉
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 顆 蛋
  • 30 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
  • 奶油 ,少許,刷油用
  • 水 ,少許,噴水用

菠蘿外皮

  • 60 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
  • 60 克 細砂糖
  • 30 克 蛋液 ,稍微打散
  • 1 茶匙 奶粉
  • 120 克 高筋麵粉 ,過篩

組合

  • 20 克 蛋液 ,打散,刷上色用

Wartości odżywcze
na 1 塊
Kalorie
1529 kJ / 365 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
50.1 g
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy