Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Feinkristallzucker
- 5 Eiweiß (Größe M)
- 1 TL Apfelessig
- 1 TL Vanille, gemahlen
- 1 EL Speisestärke
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Vanillezucker
- 300 g frische rote Ribiseln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1566 kJ / 374 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 52 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
25 min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1sa 50 dk
Pavlova mit Früchten
3 godz. 50 min
Schneenockerl
30 Min
Mini Panettone mit Manner Orangen Herzen
4h 25 min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2 godz.
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung
2 godz.
Birnentorte
9h
Karamellisierte Blätterteigcremetörtchen
1 Std. 5 Min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min