Heidelbeer-Cheesecake-Eis

Heidelbeer-Cheesecake-Eis

4.6 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 15 godz.
8 Portionen

Składniki

Cheesecake-Eiscreme
  • Zucker
    150 g
  • Eidotter
    6
  • Milch 3,6% Fett
    260 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Schlagobers, 36% Fett
    430 g
  • Frischkäse
    250 g
Heidelbeersauce und Fertigstellung
  • frische Heidelbeeren
    250 g
  • Zucker
    180 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 310 mg
Białko 7 g
Kalorie 2088 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...