Schokomuffins mit Adzukibohnen (glutenfrei)

Schokomuffins mit Adzukibohnen (glutenfrei)

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
12 Stück

Składniki

  • Adzukibohnen, getrocknet
    110 g
  • Mandeln
    80 g
  • Wasser
    500 g
  • Zartbitterschokolade (70% Kakaoanteil) in Stücken
    100 g
  • Schlagobers
    50 g
  • Magertopfen
    50 g
  • Eier
    2
  • Vollrohrzucker
    60 g
  • Natron
    ½ TL
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Mandeln, gehobelt
    3 EL
    12 Mandeln, geschält, zum Dekorieren
  • Staubzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 178 kcal / 746 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...