Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung

Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung

3.8 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
26 Stück

Składniki

Macarons
  • Mandeln, geschält
    100 g
  • Staubzucker
    150 g
  • Eiklar (à 30 g) (siehe Tipp)
    3
  • Feinkristallzucker
    80 g
  • Salz
    1 Prise
  • flüssige Lebensmittelfarbe, rot
    4 - 5 Tropfen
Füllung und Fertigstellung
  • Mandeln, geschält
    100 g
  • Staubzucker
    100 g
  • flüssige Lebensmittelfarbe, rot
    4 Tropfen
  • Rosenwasser
    1 ½ TL
  • Himbeergeist
    40 g
  • Himbeergelee (z. B. Himbeer-Zitronen-Gelee, selbstgemacht)
    2 - 3 EL

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 2 g
Kalorie 433 kJ / 104 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...