Urządzenia i Akcesoria
Djuvec-Reis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Basmati-Reis, weiß250 g
-
Olivenöl20 g
-
Zwiebeln in Spalten200 g
-
Knoblauchzehen in Scheiben2
-
rote Paprika in Würfeln (1 cm)150 g
-
Karotten in Würfeln (1 cm)50 g
-
Tomaten in Stücken (2 cm)200 g
-
Tomatenmark30 g
-
Salz½ TL
-
Paprikapulver, edelsüß3 TL
-
Chili, gemahlen¼ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Ajvar mittelscharf100 g
-
Wasser700 g
-
Erbsen, tiefgekühlt80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
259 mg
Białko
9 g
Kalorie
1502 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reisgerichte
4 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Malzbiergulasch mit Breznknödel und Krautsalat
1 godz. 30 min
Gulaschsuppe (XXL)
2 godz.
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1 godz. 30 min
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Erdäpfelsalat
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Funkaküachle
1 godz. 40 min
Mediterraner Tomatenreis
40 min
Schnelle Minestrone
20 min
Rindsgulasch klassisch
3 godz. 20 min
One Pot Penne all`arrabbiata
30 min