Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g moleja de vitela
- 250 g vinagre branco
- 750 g água fria, mais q.b. p/ parar o processo de cozedura
- 600 g água
- Cubos de gelo q.b. p/ parar o processo de cozedura
- 300 g cebolinha nova cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 100 g vinho branco
- 100 g natas c/ 30-40% de gordura
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 Min
Costeletas de borrego com molho cremoso
Brak ocen
Massa com curgete e bacon
40 dk
Salada de fruta tropical - TM5
30 Min
Quiche picante
1sa 30 dk
Brusqueta com pasta de requeijão, menta e ervilhas
15 Min
Salada detox
15 Min
Sumo detox antioxidante
10 Min
Salada de grão, tomate e atum com vinagreta de coentros e lima
10 Min
Tagliatelle de cenouras e curgetes
35 dk
Bolo de chocolate sem farinha com frutos silvestres
1sa 30 dk
Sumo detox de maçã e pera
10 Min