Grønnsaksuppe med Hainan kyllingris og dampet egg

Grønnsaksuppe med Hainan kyllingris og dampet egg

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porsjoner

Składniki

  • kyllinglår (ca. 2 ben), utbenet
    500 g
  • soyasaus
    10 g
  • hvit pepper
    ¼ ts
  • egg
    3
  • vann
    1560 g
  • salt
    2 ts
  • ingefær, fersk
    50 g
  • hvitløksfedd
    10 g
  • vegetabilsk olje
    30 g
  • ris vasket
    300 g
  • kyllingbuljong terning (til 0.5 l)
    1
  • pandanblader (se tips)
    2
  • løk
    50 g
  • poteter delt i terninger
    70 g
  • tomat delt i terninger
    70 g
  • gulrøtter delt i terninger
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1488 mg
Białko 31 g
Kalorie 2663 kJ / 637 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie