Byggrynssuppe

Byggrynssuppe

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porsjoner

Składniki

  • løk delt i to
    80 g
  • gulrot delt i biter (3 cm)
    60 g
  • purreløk delt i biter (3 cm)
    100 g
  • sellerirot delt i biter (3 cm)
    100 g
  • lufttørket kjøtt, type Bündnerfleisch delt i strimler (2 cm)
    100 g
  • smør
    30 g
  • byggryn
    80 g
  • vann
    900 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
    2
  • fløte, krem, 30-40% fett
    100 g
  • salt juster etter smak
    1 klype
  • pepper, malt juster etter smak
    1 klype
  • flatbladet persille, fersk (ca. 10 g), kun blader, finhakket
    ½ bunt

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 273 kcal / 1137 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie