Vårens grønnsaksuppe med urteterninger

Vårens grønnsaksuppe med urteterninger

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porsjoner

Składniki

Urteterninger
  • hvitt brød revet i stykker
    2 skiver
  • persille, fersk bare blader
    5 kvister
  • kjørvel, fersk bare blader
    1 bunt
    1 bunt estragon, fersk, bare blader
  • melk
    20 g
  • egg, medium
    3
  • havsalt
    2 klyper
  • malt svart pepper
    1 klyper
Vårgrønnsaksuppe
  • gulrøtter (ca. 150 g), delt i strimler (1 cm x 4 cm)
    2
  • grønne erter, frosne
    100 g
  • purreløk (ca. 100 g), delt i strimler (1 cm x 4 cm)
    ½
  • sellerirot delt i strimler (1 cm x 4 cm)
    50 g
  • løk oppdelt
    160 g
  • cherrytomater halvert
    50 g
  • vann
    1200 g
  • soyasaus
    5 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l) smuldret
    2
    2 toppet ts grønnsaksbuljong
  • hvitløksfedd knust
    1
  • havsalt
    1 ts
  • hvit pepper
    1 klype
  • vegetabilsk olje for steking

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 13 g
Kalorie 1085 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie