Kremet ertesuppe

Kremet ertesuppe

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porsjoner

Składniki

  • løk delt i to
    150 g
  • smør
    20 g
  • grønne erter, ferske
    1000 g
    1000 g grønne erter, frosne
  • vann
    600 g
  • kyllingbuljongpaste
    1 ss
    1 kyllingbuljong terning (til 0.5 l)
  • crème fraîche, min 30% fett
    200 g
    200 g rømme
  • svart pepper, nykvernet etter smak
    2 klype
  • salt, finmalt etter smak
    ½ ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 7 g
Kalorie 778 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie