Kremet fiskesuppe

Kremet fiskesuppe

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porsjoner

Składniki

  • laksefilet, fersk i biter (2cmx2cm)
    200 g
  • torskefilet, uten skinn i biter (2cmx2cm
    200 g
  • salt
    2 ts
  • korianderfrø hele
    1 ts
  • solsikkeolje
    10 g
  • løk delt i to
    ½
  • hvitløksfedd
    2
  • fennikel uten rot, delt i biter (ca. 5 cm)
    80 g
  • sellerirot delt i biter (ca. 5 cm)
    80 g
  • purreløk kun den hvite delen, vasket, delt i biter (ca. 5 cm)
    50 g
  • vann
    300 g
  • melk
    400 g
  • fiskebuljongterninger (til 0.5 l)
    2 ½
  • sitron saft og skall, revet (kun det gule)
    ½
  • laurbærblad, tørket
    1
  • fløte
    300 g
  • smør
    2 ss
  • salt
    1 klype
  • hvit pepper
    1 klype

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 383.9 kcal / 1606.1 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 31.2 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 146.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie