Kyllingsuppe med egg og sitron (Avgolemono)

Kyllingsuppe med egg og sitron (Avgolemono)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsjoner

Składniki

  • vann
    1200 g
  • kyllingvinger med skinn
    500 g
  • gulrot delt i biter (2 cm)
    1
  • poteter delt i biter (1-2 cm)
    100 g
  • selleri delt i biter
    1
  • løk delt i to
    150 g
  • grønnsaksbuljong
    2 ts
  • vegetabilsk olje
    1 ts
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • ris
    100 g
  • egg
    1
  • sitronsaft, ferskpresset (ca. 1 sitron)
    40 g
  • flatbladet persille, fersk kun blader, til pynt
    1 kvist

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 25 g
Kalorie 1783 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie