Potetsuppe med tørket sopp

Potetsuppe med tørket sopp

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porsjoner

Składniki

  • selleri delt i biter
    50 g
  • gulrot delt i biter
    50 g
  • løk delt i to
    50 g
  • hvitløksfedd
    2
  • smør
    40 g
  • vann
    1200 g
  • potet terninger
    400 g
  • steinsopp, tørket
    20 g
  • merian, tørket
    1 ts
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
    1
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 4 g
Kalorie 737 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie