鲜肉大包

鲜肉大包

4.7 54 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 个

Składniki

面皮
  • 干酵母粉 (2平茶匙)
    6 克
  • 10 克
  • (见要诀)
    170 克
  • 中筋面粉
    300 克
内馅
  • 去皮五花肉 切块,提前冷冻约60分钟,确保肉块呈现微冷冻变硬的状态
    400 克
  • (约1茶匙)
    5 克
  • 10 克
  • 老抽 (约½茶匙)
    2 克
  • 生抽 (约1茶匙)
    5 克
  • 切葱花
    2 支
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 150 克
制作
  • 蒸煮用
    500 克

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 个

Sód 172.6 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 710.3 kJ / 169.9 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...