Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 gramů pórku, na plátky 1 cm
- 100 gramů cibule, napůl
- 60 gramů mrkve, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů másla
- 250 gramů brambor, na 2cm kostky
- 650 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
lub 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený - 150 gramů listů kopřivy dvoudomé, omytých a osušených (viz Tip)
- 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
10
lístků bazalky
lub 1 čajová lžička sušené bazalky -
1
čajová lžička čerstvého tymiánu, jen lístků
lub ½ čajové lžičky sušeného tymiánu - extra panenský olivový olej, na pokapání
- zakysaná smetana, 18 % tuku, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kedlubnová polévka
35 Min
Kedlubnová polévka s řeřichou
35 Min
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35 Min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Houbová směs na rychlou polévku
10 Min
Eintopf se zelím a kroupami
1 Std.
Pesto z medvědího česneku s dýňovými semínky
10 Min
Houbovo-cizrnová směs
9 godz.
Provensálská hrachová polévka s pistou
11sa 20 dk
Zeleninová polévka s těstovinami
50 Min
Krém Saint-Germain
50 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min