Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de pimiento rojo, en trozos
- 80 g de pimiento verde, en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 muslo de pollo, sin hueso y sin piel, en trozos
- 8 aros de calamar crudos
- 100 g de jitomate triturado
- 1 pizca de colorante en polvo, amarillo
- 1 pizca de hebra de azafrán
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de paprika
- 500 g de caldo de pescado
- 4 mejillones frescos limpios
- 4 camarones grandes, enteros
- 8 de almejas limpias
- 200 g de arroz blanco de grano corto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1931 kJ / 462 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 417.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35min
Arroz rojo
1h 25min
Arroz frito
40min
Café dalgona Irlandés
10min
Cerdo asado con vegetales - minestrone
Brak ocen
Paletas de helado de tahini y almendras TM6
14h
Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6
5 Std. 30 Min
Adobo con carne
50min
Caldo siete mares (Baja California) TM6
1h 10min
Mil crepas de limón
1h
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Cocción de arroz de grano largo (300 g)
35min