![Sticky Gochujang Marinade Sticky Gochujang Marinade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6795bf0d-0589-4e7a-9f2b-cfff63bb8a7a/Derivates/3abd24ec-f354-415f-8f33-e8a76409bdb0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pinches coarse sea salt
- 40 g cider vinegar
- 130 g Korean chilli paste (gochujang)
- 150 g Conference pears, cut in pieces (2 cm)
- 20 g light soy sauce
- 30 g honey
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 502.7 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1451.5 mg
Alternatywne przepisy
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Coleslaw
10 Min
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
15 Std. 55 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7sa 20 dk
Tikka Paste
1 godz.
Butter Chicken
50 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 min
Asian-style Beef Stew
2h 30min
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 godz. 15 min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Tandoori Marinade
10 Min