Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pinches coarse sea salt
- 40 g cider vinegar
- 130 g Korean chilli paste (gochujang)
- 150 g Conference pears, cut in pieces (2 cm)
- 20 g light soy sauce
- 30 g honey
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 502.7 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1451.5 mg
Alternatywne przepisy
Char Siu Marinade
10 min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1j
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3h 45min
Garlic and Herb Butter
1h 10 min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Tikka Paste
1j
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6h 10min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min
Tandoori Marinade
10 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min