Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™)

Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™)

4.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

Salsa romesco
  • 130 g de aceite de oliva
  • 50 g de almendras
  • 1 chile cascabel sin tallo ni semillas
    2 chile ñora, seco, sin tallo ni semillas
  • 1 chile de árbol seco
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo, pelados
  • 2 jitomates bola maduros y en cuartos
    150 g de jitomate triturado
  • 20 g de vinagre
  • 3 pizcas de pimienta negra molida
  • ½ cdita de sal
Calabacitas
  • 120 g de aceite de oliva
  • 130 g de harina de trigo
  • 50 g de queso parmesano en trozos
  • 110 g de pan molido
  • 1 cda de perejil deshidratado
  • 2 calabacitas
  • 2 pizcas de sal
  • 2 pizcas de pimienta negra molida
  • 2 huevos batidos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 970 mg
Białko 19 g
Kalorie 2560 kJ / 612 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...