Wersje kompatybilne
Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa romesco
- 130 g de aceite de oliva
- 50 g de almendras
-
1
chile cascabel, sin tallo ni semillas
lub 2 chile ñora, seco, sin tallo ni semillas - 1 chile de árbol seco
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
-
2
jitomates bola, maduros y en cuartos
lub 150 g de jitomate triturado - 20 g de vinagre
- 3 pizcas de pimienta negra molida
- ½ cdita de sal
Calabacitas
- 120 g de aceite de oliva
- 130 g de harina de trigo
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 110 g de pan molido
- 1 cda de perejil deshidratado
- 2 calabacitas
- 2 pizcas de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 2 huevos batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 970 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa pesto
10min
Curry de cordero, pepinos a la menta y cous cous en cocción lenta TM6
9h
Vichyssoise
40min
Sopa de zanahoria y apio nabo con aceite de hierbas
45 Min
Nueces pacanas especiadas
30min
Pescado a la sal con verduras y aderezo de naranja
50min
Flanes de chícharo con salsa de queso
40min
Zanahorias glaseadas con miel Al vacío TM6
1h 20min
Cebolla y ajo dorado ligero
20 Min
Mejillones con salsa de jitomate
45 Min
Ensalada de tallarines, berros y carne
25min
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
40min