Rokforlu ve etli pırasa çorbası

Rokforlu ve etli pırasa çorbası

4.6 7 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porsiyon

Składniki

  • tereyağı, kültürlü parçalar halinde kesilmiş
    50 g
  • pırasa yalnızca beyaz kısım, dilimler halinde kesilmiş (2 mm)
    300 g
  • su
    1000 g
  • dana bonfile ince şeritler halinde kesilmiş (yaklaşık 1 mm x 30 mm)
    300 - 350 g
  • ev yapımı et bulyon
    1 tk
    1 küp et bulyon, ufalanmış
  • patates küpler halinde kesilmiş (2 cm)
    150 g
  • tuz
    ½ tk
  • krema, hepsi (inek sütünden)
    80 g
  • rokfor peyniri parçalar halinde kesin
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 423 mg
Białko 18 g
Kalorie 1577.4 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...