Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç

Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç

4.4 5 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsiyon

Składniki

Somon, havuç ve taze fasulye
  • toz acı kırmızı biber
    ½ - 1 tk
  • tuz
    1 tk
  • toz muskat
    1 tutam
  • toz beyaz biber
    2 tutam
  • derisiz, kılçıksız somon fileto (her biri 150-180 g, 4 cm kalınlığında)
    4
  • havuç dilimlenmiş (yakl. 2 mm)
    200 g
  • taze fasulye ayıklanmış, gerekirse ikiye bölünmüş
    250 g
Mango sosu
  • olgun mango soyulmuş, parçalara bölünmüş (yakl. 3 cm)
    250 g
  • brendi
    50 g
  • köri tozu
    1 tk
  • su
    300 g
  • krema
    100 g
  • yoğurt
    120 g
  • tuz
    1 tutam
  • toz beyaz biber
    1 tutam
  • maydanoz yaprağı, taze (opcjonalnie) süslemek için
    1 dal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 37 g
Kalorie 2144 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...