Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten

Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten

4.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porties

Składniki

  • Parmezaanse kaas in stukken (3 cm)
    40 g
Deeg
  • verse rozemarijn enkel de bladeren
    2 takjes
  • zongedroogde tomaten
    30 g
  • water
    130 g
  • melk
    100 g
  • suiker
    1 tl
  • verse gist verkruimeld
    25 g
  • bloem
    500 g
  • olijfolie
    40 g
  • zout
    1 ½ tl
Eieren
  • eieren, medium (53-63 g) koud
    6
  • water te vullen tot 1L
Opbouw
  • olijfolie om in te vetten
    1 el
  • paneermeel om te bestrooien
    2 el
  • rode pesto
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 235.3 mg
Białko 10 g
Kalorie 1146 kJ / 273.9 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 36.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...