Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
sugar180 g
-
egg yolks4
-
Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces150 g
-
milk min. 3,2%420 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt2 - 3 pinches
-
clarified butter20 g
-
pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
ground cardamom2 - 3 pinches
-
ground allspice (opcjonalnie)2 - 3 pinches
-
finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
383.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cold Cravings
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies) Metric
1 godz. 25 min
Caramel toffees
2 godz.
Sweet Cucumber Pickles
48 godz. 20 min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM5)
Brak ocen
Basil pesto
10 min
Ripe Banana Ketchup
40 min
Veal sweetbreads with creamy white wine sauce
3 godz. 30 min
Eggs with herb sauce and Easter cookies
50 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney) Metric
11 godz. 40 min
Avocado and goats cheese smash
5 min