Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
sugar180 g
-
egg yolks4
-
Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces150 g
-
milk min. 3,2%420 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt2 - 3 pinches
-
clarified butter20 g
-
pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
ground cardamom2 - 3 pinches
-
ground allspice (opcjonalnie)2 - 3 pinches
-
finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
383.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cold Cravings
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Pistachio and chocolate kataifi slice
12 godz. 45 min
Orange and Pear Pavlova (TM5)
Brak ocen
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1 godz. 40 min
Taramasalata
15 min
Rosé and Raspberry Jelly
12 godz. 30 min
Soya Brigadeiro
25 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Camille Carrot and Almond Cakes
1 godz. 35 min
Calamares a la Americana
50 min
Turkey Burger
1 godz. 25 min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 min
Praline Cheesecake
4 godz. 10 min