Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
sugar180 g
-
egg yolks4
-
Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces150 g
-
milk min. 3,2%420 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt2 - 3 pinches
-
clarified butter20 g
-
pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
ground cardamom2 - 3 pinches
-
ground allspice (opcjonalnie)2 - 3 pinches
-
finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
383.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cold Cravings
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Salted Caramel Ice Cream
Brak ocen
Hot White Wine Punch with Cranberries
30 min
Cherry Amaretto Dream
10 min
Mushroom Carpaccio
25 min
Sautéed Vegetables with Broccoli Sauce (TM5)
Brak ocen
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
45 min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3 godz.
Rice and Parsley Stuffed Peppers
55 min
Garlic soup
40 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 min
Festive Baguette
3 godz. 45 min