Wersje kompatybilne
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sugar
- 4 egg yolks
- 150 g Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
- 420 g milk, min. 3,2%
- 200 g cream, min. 30% fat
- 2 - 3 pinches salt
- 20 g clarified butter
- 400 g pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 pinches ground cardamom
- 2 - 3 pinches ground allspice (opcjonalnie)
- finely chopped walnuts, toasted, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 383.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steaks with Mushroom Risotto
40 min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Bloodshot Devilled Eggs
40 min
Green Spelt Bread Patties
1h 10min
Grisons Barley Soup
55min
Citrus Water (TM6)
35min
Steamed Pumpkin Puddings
1 Std. 15 Min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35min
Four Cheese Pizza
2 Std. 35 Min
Lamb with Rosemary Potatoes
1h
Vanilla Coffee Frappé
4h 25min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45 min