![Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C5D61CE-8330-47BE-99BC-2B78DA224C2E/Derivates/15C41E65-6F7A-45C7-AF6D-5C73F4D19244.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lychee Panna Cotta
- 425 g tinned lychees in syrup, pitted (drained weight 180 g)
- 500 g double cream
- 250 g whole milk
- 80 g granulated sugar
- 4 gelatine leaves, soaked in cold water for 5 minutes
Rose Water Syrup
- 80 g caster sugar
- 2 tsp rose water
- 1 - 2 drops pink food colouring (opcjonalnie)
- 2 tsp dried rose petals
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2395 kJ / 572 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
Alternatywne przepisy
Iranian Barbari
2h 30min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6h 30min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4h 30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Crème Pâtissière
15 Min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20min
Harissa
20 min
Limoncello Tarts
3h 15min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 Min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3h 30 min