Urządzenia i Akcesoria
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Lychee Panna Cotta
-
tinned lychees in syrup pitted (drained weight 180 g)425 g
-
double cream500 g
-
whole milk250 g
-
granulated sugar80 g
-
gelatine leaves soaked in cold water for 5 minutes4
Rose Water Syrup
-
caster sugar80 g
-
rose water2 tsp
-
pink food colouring (opcjonalnie)1 - 2 drops
-
dried rose petals2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.4 g
Kalorie
2395 kJ /
572 kcal
Tłuszcz
41.8 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Cucumber and Mint Raita
25 min
Squid with Ginger and Soy
40 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5 godz.
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Piped Raspberry Mousse
1 godz.
Prawn Xacuti
1 godz. 20 min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Tom Yum with Prawns
25 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min