Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lychee Panna Cotta
- 425 g tinned lychees in syrup, pitted (drained weight 180 g)
- 500 g double cream
- 250 g whole milk
- 80 g granulated sugar
- 4 gelatine leaves, soaked in cold water for 5 minutes
Rose Water Syrup
- 80 g caster sugar
- 2 tsp rose water
- 1 - 2 drops pink food colouring (opcjonalnie)
- 2 tsp dried rose petals
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2395 kJ / 572 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
Alternatywne przepisy
Egg Liqueur Crème Brûlée
1h 15min
Coconut and Coriander Chutney
5min
Mango Kulfi
4h 20min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Tiraccino
1h 5min
Seafood Korma
40min
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
1h
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Chocolate Mousse Ice Cream
3 Std.
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6h 30min
Monkfish and prawn soup
1h
Chocolate Soufflé with Orange
45min