
Urządzenia i Akcesoria
Teriyaki Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
Teriyaki Sauce
-
tamari sauce4 oz
-
mirin1 oz
-
water14 oz
-
brown sugar3 oz
-
sesame oil½ oz
-
fresh ginger½ in.
-
garlic cloves2
-
cornstarch3 tbsp
Chicken
-
chicken thighs, boneless and skinless (approx. 6 oz ea.)4
-
water35 oz
-
sesame oil2 tsp
-
salt1 tsp
-
white rice, medium-grain8 oz
-
frozen edamame3 oz
-
large eggs3
-
salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
carrot to garnish1
-
green onions sliced to garnish
-
toasted sesame seeds to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
589 kcal /
2464 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
2284 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Simply Steam
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone