Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki Sauce
-
4
oz tamari sauce
lub 4 oz soy sauce -
1
oz mirin
lub 1 oz rice wine vinegar - 14 oz water
- 3 oz brown sugar
- ½ oz sesame oil
-
½
in. fresh ginger
lub ½ tsp ground ginger - 2 garlic cloves
- 3 tbsp cornstarch
Chicken
- 4 chicken thighs, boneless and skinless, (approx. 6 oz ea.)
- 35 oz water
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt
- 8 oz white rice, medium-grain
-
3
oz frozen edamame
lub 3 oz frozen peas and carrots - 3 large eggs
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 carrot, to garnish
- green onions, sliced to garnish
-
toasted sesame seeds, to garnish
lub black sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky Sesame Chicken
40 Min
Sesame Ginger Chicken with Zoodles
40 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Honey Sesame Chicken (Hestan Cue™)
1 Std.
Beef and Broccoli Sauté
30 Min
Lemon Garlic Chicken
30 Min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1 Std.
Huli Huli Chicken Skewers
50 Min
Pork Tenderloin with Carrots and Pesto Potatoes
2 godz. 55 min
Asian Stir Fry with Noodles
1 Std. 5 Min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 Min
Basic Jasmine Rice
35 Min