Penne cu crevete și sos de mangold

Penne cu crevete și sos de mangold

4.6 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porții

Składniki

  • apă
    1400 g
  • sare
    1 ½ linguriță
  • paste scurte tip penne
    350 g
  • ulei de măsline plus pentru stropit pastele fierte
    30 g
  • căței de usturoi
    2
  • dovlecei tăiați bucăți (2-3 cm)
    150 g
  • coriandru, frunze proaspete
    15 g
  • smântână
    200 g
  • concentrat pastă de legume
    1 linguriță
    1 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
  • făină
    30 g
  • piper măcinat
    1 priză
  • crevete crude, medii, decorticate
    300 g
  • mangold alb partea albă tăiată felii (0,5 cm)
    70 g
  • năsturel doar frunzele
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 1383 mg
Białko 31 g
Kalorie 2806 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...