Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm), previamente congelada
- 150 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g água gelada
- 1 pitada de sal
- 400 g alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
- 40 g vinho branco seco
- 500 g mexilhão fresco e limpo
- 300 g berbigão fresco e limpo
- 50 g natas c/ 30-40% de gordura
- 3 pitadas de pimenta branca
- 1 ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2479 kJ / 592 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 422 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de salmão e alho-francês da Denize Soares
40min
Bolo de mel e noz
4 Std.
Trouxas de borrego turcas
1 Std. 30 Min
Arroz árabe
50 Min
Soufflés de bacalhau e espargos verdes
1 Std. 40 Min
Piza de curcuma com anchovas, flores de curgete e cebola
Brak ocen
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 Min
Crumble de ruibarbo e dióspiro
1h 10 min
Tarte de três queijos e tomate
20 Min
Tarte vegana de maçã "zero waste"
1 Std.
Focaccia recheada
3h
Gelado praliné
5 Std. 30 Min