Creme de espargos verdes com manteiga de pinhão picante

Creme de espargos verdes com manteiga de pinhão picante

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 doses

Składniki

  • azeite
    20 g
  • espargos verdes cortados em pedaços (3 cm aprox.), s/ a parte lenhosa
    1050 g
  • dentes de alho
    2
  • açúcar
    10 g
  • cebola
    60 g
  • manteiga cortada em pedaços
    100 g
  • batata cortada em pedaços
    150 g
  • espinafres descongelados bem espremidos
    100 g
  • água
    400 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes, esfarelado
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    10 g
  • pimenta preta
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pinhão
    30 g
  • malagueta vermelha cortada em pedaços
    1
  • natas, min. 30% de gordura
    150 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 330 kcal / 1379 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 443.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...