Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto

Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto

4.5 235 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Möhren geschält, in Stücken (ca. 2 x 7 cm), siehe Tipp
    700 g
  • Öl
    120 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¾ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Walnusshälften grob gehackt
    30 g
  • glatte Petersilie abgezupft
    20 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL
  • Chiliflocken nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Wasser
    650 g
  • Kokosmilch aus der Dose
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Sanddornsaft
    2 EL
    2 EL Zitronensaft
  • Gojibeeren zum Bestreuen
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 2433 kJ / 581 kcal
Tłuszcz 54 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...