Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 350 g água
- 2 c. chá de tomilho-limão
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 350 g pickles
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- 15 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 1 c. sopa de cebolinho picado
- 100 g queijo flamengo fatiado
- 100 g mortadela em fatias
- Folhas de alface iceberg q.b.
- 100 g queijo mozarela em fatias
- 100 g fiambre em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3381.9 kJ / 808.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 56.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1085.6 mg
Alternatywne przepisy
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Sanduíches de carne fria e cebolada
Brak ocen
Pão de piza
1 godz.
Acarajé
12 Std. 40 Min
Bolinha de mandioca recheada
45 min
Soufflés de chocolate e laranja
45 min
Éclaires salgados
1 Std. 30 Min
Peras a vapor com massa folhada
1 godz.
Coroa de pães
9 Std. 30 Min
Choux de camarão com molho de açafrão
1 Std. 30 Min
Batatas duchesse
1 Std. 20 Min
Artisan bread
1 Std. 30 Min