Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g maçã s/ caroço cortada em pedaços
- 260 g amêndoa
- 20 g psyllium husk
- 5 ovos
- ½ c. chá de sal
- 35 g óleo de coco
- 2 c. chá de fermento em pó s/ glúten
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1002.7 kJ / 239.6 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 223.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1ωρ. 20 λεπτ.
Queque integral de maçã sem glúten
45min
Pães de banana e centeio
1 Std. 35 Min
Brownie de batata-doce
8 Std. 55 Min
Cheesecake no bake
45min
Queijadas de coco e canela
40 Min
Barritas de cereais
55 min
Bolo cru de cenoura
5ωρ. 30 λεπτ.
Mel de tâmaras
35min
Crepes da Joana
25 λεπτ.
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1ωρ.
Crepes de aveia
10 λεπτ.