Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g natas
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 40 g açúcar
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 450 g farinha tipo 65
- 100 g manteiga cortada em pedaços
Recheio
- 10 fatias de bacon
- 200 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 50 g manteiga
- 5 ovos
- 1 c. chá de mostarda
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 10 g cebolinho picado
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2845 kJ / 680 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Rolinhos de maçã
2 Std. 30 Min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pão de piza
1h
Trança
2 Std. 20 Min
Coroa de pães
9 godz. 30 min
Bolinhas de chourição
1h
Brioches divertidos
1h
Ciabatta com azeitonas
1u. 30min
Pãezinhos enrolados
1h 45 min
Bolos de arroz
35 min
Broa de milho
2 Std. 20 Min