Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 gramů cukru krupice
- 6 žloutků
- 1 vanilkový lusk
- 600 gramů smetany, nejlépe 33 % tuku
- třtinový cukr, na zapečení
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2145 kJ / 512 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holandská omáčka
15 min
Limetkovo-zázvorová limonáda
1h 10 min
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15 min
Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
2 Std. 25 Min
Krém z bílé čokolády s mangovou omáčkou
2h 40 min
Limoncello
192h 30 min
Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
1 Std. 20 Min
Chawan mushi (japonský předkrm)
35 min
Vitello tonato
2h
Crème brûlée s vaječným likérem
1h 15 min
Jarní závitky
30 min
Anglický vanilkový krém Custard
10 min