Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
c. sopa de pão ralado p/ polvilhar
lub 2 c. sopa de farinha - 25 g trigo sarraceno (opcjonalnie)
- 100 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
- 4 ovos
- 170 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 150 g açúcar
- ½ c. chá de sal
- 250 g farinha tipo 55
- 10 g fermento em pó p/ bolos
- 20 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 168.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de banana e coco vegan
1 Std. 20 Min
Pão de banana e alfarroba
1 godz. 45 min
Gelado de mirtilo
8h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 Std.
Bolo de chocolate
40 min
Smoothie de café e linhaça e bolachas de chocolate
9 godz.
Mistura para pão integral
10min
Sorvete de amora e mirtilo
5min
Muffins de cenoura e chocolate
40 min
Bolo de limão e iogurte
40 min
Bolo cenoura com cobertura de chocolate
55 min
Gelado de morango e iogurte
15min