Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 80 g manteiga
- 500 - 1000 g leite
- 40 - 80 g farinha de trigo
- 1 - 2 c. sopa de concentrado de tomate
- ½ - 1 c. chá de sal
- 2 - 4 pitada de pimenta
- 2 - 4 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 6409 kJ / 1529 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1732 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear bacon com frango em tiras
15min
Cozer 500 g de bife de vaca
35min
Saltear 200 g de alho-francês
20min
Queijo ralado
5min
Penne com camarão e molho de acelga
50min
Bife com manteiga de ervas
2h 15 min
Vinagreta de iogurte
5min
Cozer 300 g de couve-flor
25min
Molho soubise
30min
Saltear carne de porco em cubos
15min
Cozer 200-500 g de curgete
25min
Laços com carne picada e linguiça
45min