Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Almôndegas de frango em slow cooking com batatas
TM6

Almôndegas de frango em slow cooking com batatas

3.5 (8 ocen)

Składniki

  • 600 g coxa de frango s/ pele e s/ osso cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
  • 60 g pão ralado
  • 320 g cebola cortada em pedaços
  • 3 dentes de alho
  • 6 - 8 pés de salsa
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 1 pitada de pimenta
  • 3 ovos
  • 5 - 6 c. sopa de farinha
  • 300 - 400 g óleo
  • 1 pitada de filamento de açafrão
  • 40 g azeite
  • 50 g brandy
  • 1000 g caldo de galinha caseiro
  • 700 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em fatias (8 mm aprox.)
  • 2 - 3 c. sopa de salsa picada

Wartości odżywcze
na 6 doses
Kalorie
12807.1 kJ / 3063.9 kcal
Białko
163.8 g
Węglowodany
214.9 g
Tłuszcz
172.1 g
Tłuszcz nasycony
32.7 g
Błonnik
20.5 g
Sód
3560.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy