![Pizza alle tre farine Pizza alle tre farine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28CD260E-7D55-4ED3-A7B7-73E4CE1E35BF/Derivates/D4B5D0DD-6CCC-4B26-B805-BB44509EB145.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 200 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 100 g di farina di kamut
- 100 g di farina integrale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 350 g di peperoni rossi e gialli a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio spicchio di aglio
- 200 g di caciotta a fette
-
100
g di salsiccia affumicata, a fette
lub 100 g di salsiccia - 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3983 kJ / 952 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 43.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Pizza alla marinara
1j 35 menit
Croissant salati agli spinaci
3h
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza frescolina
1h 40min
Pizza prosciutto e funghi
1h 45min
Focaccia al farro farcita
3hod. 45min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Pizza alla farina di farro
2h 10min
Pizza diavola
1h 45min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min