Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 200 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 100 g di farina di kamut
- 100 g di farina integrale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 350 g di peperoni rossi e gialli a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio spicchio di aglio
- 200 g di caciotta a fette
-
100
g di salsiccia affumicata, a fette
lub 100 g di salsiccia - 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3983 kJ / 952 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 43.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia al farro farcita
3h 45min
Pizza alle zucchine
1h 45min
Pizzette integrali (di Luca Montersino)
4h 15min
Focaccia ai cereali
2óra 5p
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4 godz.
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3h 10min
Pizza al salmone
1h 15 min
Focaccia alla farina di farro
2小时 30 分钟
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 godz.
Pizza alla farina di farro
2hod. 10min
Pizza Margherita e basilico
2hod. 10min