Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 180 g leite
- 10 g açúcar
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 20 g farinha de trigo sarraceno
Massa
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 380 g mistura de farinha para pão sem glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 2 c. sopa de psyllium husk
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1071.6 kJ / 256.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de forma sem glúten
14h
Pão integral com passas
1 Std. 50 Min
Caldo de galinha rico em colagénio
12 Std. 10 Min
Pasta de tomate mediterrânica
15min
Sopa de batata com caril
35 min
Pão de forma sem glúten
1 godz. 15 min
Almofadinhas de soja e caril
1h 10min
Pão de batata sem glúten
2 Std. 30 Min
Chai Latte de abóbora
35 min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 min
Húmus de pesto com tomate seco
15min
Compota de figo
45 min