Surdeigssupppe (hvit borscht)

Surdeigssupppe (hvit borscht)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 96 godz. 30 min
4 porsjoner

Składniki

Surdeigsbase
  • fullkornsmel
    150 g
  • vann, varmt
    1000 g
  • grovt rugbrød (ca. 2-3 skiver), delt i fire
    45 g
  • hvitløksfedd delt i skiver
    1
Suppe
  • steinsopp, tørket eller tørket shiitakesopp, delt i tre
    8 skiver
  • vann
    1100 g
  • egg
    4
  • løk, gul delt i to
    70 g
  • hvitløksfedd
    2
  • olivenolje
    20 g
  • bacon eller flesk, delt i terninger (1 cm)
    100 - 150 g
  • chorizo eller polsk pølse, delt i skiver (0.5 cm)
    100 g
  • potet skrelt og delt i terninger (1 cm)
    200 g
  • grønnsaksbuljong (se tips)
    2 ss
  • laurbærblader, tørkede
    2
  • allehåndebær eller ¼ ts malt allehånde
    3
  • havsalt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • merian, tørket
    2 ts
  • pepperrot, fersk (opcjonalnie) revet
    1 ts
  • rømme, alle typer
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 2735.7 mg
Białko 22 g
Kalorie 2294 kJ / 546 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie