Wersje kompatybilne
Focaccia con dátiles, tocino y queso de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de aceite de oliva extra virgen, para engrasar
- 100 g de tocino, cortado en trozos
- 325 g de agua
- 500 g de harina de trigo
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
-
10
g de levadura fresca
lub 4 g de levadura seca - 1 pizca de azúcar
- 1 - 1 ½ cdita de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 1 cdita de aceite de oliva, para engrasar
- 2 cdas de aceite de oliva, para engrasar
- 80 g de dátiles deshuesados
- 100 g de queso de cabra
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 0.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 Min
Pasta hojaldre sin empaste
1 Std.
Rosca de reyes
4u.
Galletas de jengibre
1 Std. 30 Min
Pan de muerto
6u.
Bisquets
40min
Focaccia de papa y romero
1 Std. 40 Min
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50 Min
Pan artesanal TM6
5h
Panqué de plátano
1h 50min
Roles de canela con glaseado
2 Std. 30 Min
Festejo de zanahoria
2hod. 55min