Pasta med spinat og sitron

Pasta med spinat og sitron

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porsjoner

Składniki

Pasta
  • lupinmel (se tips)
    150 g
  • maisstivelse pluss ekstra til dryssing
    70 g
  • xanthan gum
    1 ½ ts
  • muskatnøtt, malt
    1 klype
  • spinatblad, fersk
    60 g
  • salt
    2 ts
  • egg
    2
  • vann
    2040 g
Sitronsaus
  • parmesanost delt i biter (3 cm), pluss ekstra til servering
    50 g
  • vann
    500 g
  • asparges, grønn delt i biter (ca. 4 cm)
    2 bunter
  • hvitløksfedd
    1
  • smør, usaltet
    30 g
  • helmelk
    120 g
  • mascarpone
    250 g
  • sitron kun saft (ca. 20 g)
    ½
  • salt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • sitronolje til servering (valgfritt)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1498 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2496.5 kJ / 594.3 kcal
Tłuszcz 43.5 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie