Dampet kokos- og scampisuppe

Dampet kokos- og scampisuppe

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • ingefær, fersk skrelt
    5 cm
  • østerssopp
    50 g
  • vårløk delt i tynne skiver, pluss ekstra til pynt
    2
  • kokosmelk
    800 g
  • rød currypaste (se tips)
    2 ss
  • fiskesaus (glutenfri)
    3 ts
  • scampi, rå, medium størrelse, skrelt med haler (ca. 750 g)
    24
  • risnudler, tørket
    80 g
  • vann, kokende til bløtlegging
  • microgreens til pynt (valgfritt)
  • lime delt i båter, til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porsjoner

Sód 7050.3 mg
Białko 177 g
Kalorie 9744 kJ / 2320 kcal
Tłuszcz 132.9 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 101.6 g
Węglowodany 104.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie