Tomatsuppe med bønner og korianderkrem

Tomatsuppe med bønner og korianderkrem

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

  • olivenolje
    20 g
  • gul løk (ca. 120 g), delt i to
    1
  • hvitløksfedd
    1
  • selleri delt i biter
    80 g
  • koriander, fersk kun blader, pluss ekstra til pynt
    2 kvister
  • rød paprika, konservert
    50 g
  • spisskummen, malt
    1 ts
  • chilipulver
    ½ ts
  • tomatpuré
    1 ss
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • sorte bønner, hele, på boks skylt og drenert (ca. 250 g etter drenering)
    400 g
  • hakket tomat, på boks
    400 g
  • grønnsaksbuljong (se tips)
    1 ss
  • vann
    500 g
  • salt
    ¼ ts
  • lime skall og saft (1 ts saft), pluss ekstra limebåter til servering
    1
  • rømme, alle typer
    70 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 588.6 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 922.5 kJ / 219.5 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie