Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous-vide Ossobuco
TM6

Sous-vide Ossobuco

3.2 (5 ocen)

Składniki

  • 4 pieces veal shank, sliced, bone in (approx. 160 g-200 g each, 10 cm x 15 cm)
  • 2 pinches salt
  • 2 pinches ground black pepper
  • 1 Tbsp plain flour
  • 4 Tbsp olive oil
  • 1 garlic clove
  • 50 g onions, quartered
  • 200 g leeks, white part only, sliced (3 mm)
  • 1 pinch sweet paprika
  • 75 g tomato purée
  • 200 g red wine
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
    lub 1 tsp ascorbic acid powder
  • fresh parsley leaves, chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2339 kJ / 559 kcal
Białko
59 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
1.7 g
Sód
372 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy