Urządzenia i Akcesoria
Indian Pilaf Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portions
Składniki
-
shallots150 g
-
fresh ginger50 g
-
garlic cloves30 g
-
coconut oil50 g
-
cinnamon sticks2
-
star anise2
-
cardamom seeds8
-
tomato ketchup180 g
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
chilli powder½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
water550 g
-
Basmati rice rinsed500 g
-
dried black currants30 g
-
roasted cashew nuts100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
967 mg
Białko
12 g
Kalorie
2408 kJ /
576 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Chai Masala (Masala Tea)
15 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Curry Mee
30 min