Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g shallots
- 50 g fresh ginger
- 30 g garlic cloves
- 50 g coconut oil
- 2 cinnamon sticks
- 2 star anise
- 8 cardamom seeds
- 180 g tomato ketchup
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches ground black pepper
- 550 g water
- 500 g Basmati rice, rinsed
- 30 g dried black currants
- 100 g roasted cashew nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 967 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapatis
1 Std.
Chicken Rendang
45 Min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Nasi Lemak
45 Min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Pilau rice using rice mode
40 Min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Masala Squid
25min
Sichuan Chilli Oil
50 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Biryani-style rice
1h 5min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min