Urządzenia i Akcesoria
Indian Pilaf Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portions
Składniki
-
shallots150 g
-
fresh ginger50 g
-
garlic cloves30 g
-
coconut oil50 g
-
cinnamon sticks2
-
star anise2
-
cardamom seeds8
-
tomato ketchup180 g
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
chilli powder½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
water550 g
-
Basmati rice rinsed500 g
-
dried black currants30 g
-
roasted cashew nuts100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
967 mg
Białko
12 g
Kalorie
2408 kJ /
576 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
89 g