Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g shallots
- 50 g fresh ginger
- 30 g garlic cloves
- 50 g coconut oil
- 2 cinnamon sticks
- 2 star anise
- 8 cardamom seeds
- 180 g tomato ketchup
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches ground black pepper
- 550 g water
- 500 g Basmati rice, rinsed
- 30 g dried black currants
- 100 g roasted cashew nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 967 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Rendang
45min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Spicy Soy Sauce Chicken
30min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1h 50 min.
Rava payasam (TM6)
50min
Aloo Gobi
20min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Chai Masala (Masala Tea)
15min
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min