Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g almonds, ground (see Tip)
- 170 g icing sugar (see Tip)
French Meringue
- 85 g granulated sugar
- 115 g egg whites, slightly less than 4 eggs (see Tip)
- food colouring in gel, to taste (see Tip)
Filling
- 140 g sugar
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 185 g blueberries, fresh
- 1 tsp apple pectin NH (see Variation)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45 min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries (Metric)
45 min
Chocolate Gingerbread Cookies (Metric)
2h 15min
Matcha Wreath Cookies (Metric)
1 godz.
Black Velvet Halloween Cake
1 godz.
Spiced Polish Christmas cake
99u. 30min
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Buttercream icing
5 min
French Macarons with Blueberry Jam
1h 30min
Caramel sauce
1h 30min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min